Shahen në Gjykatën e Kosoves

Shahen në Gjykatën e Kosoves
 Gani Geci dëshmoi të mërkurën në seancën gjyqësore “Bllaca II”. Diçka të re ai nuk tha. Aty ish-deputeti dhe të akuzuarit më shumë shkëmbyen sharje “me rob shpije”. Geci foli për takimet me Nazim Bllacën, derisa Azem Sylën e akuzoi si porositës vrasjesh.


Gani Gecin kësaj radhe e përcillnin në çdo hap, vëllai i tij, Esati dhe nipi, Arbeni. Të mërkurën, edhe ata ishin prezentë gjatë gjithë kohës. Madje, edhe brenda në sallë të gjykimit, shkruan “Express”.
Ata ishin të gatshëm të ndërhynin për gjithçka, edhe atëherë kur dëshmitari Geci, dikur deputet i LDD-së në Kuvendin e Kosovës, dhe të akuzuarit, shkëmbenin fjalë të rënda, fyerje e sharje, ndërmjet vete.
E kjo situatë vazhdoi deri në fund të kësaj seance, në procesin gjyqësor që njihet si “Bllaca II”.
Se atmosfera do të ndizej, u duk që në fillim. Ende pa mbërritur trupi gjykues.
Atëherë kur dëshmitari, përkatësisht Gani Geci hyri në sallë dhe u ul në bankën që i takon.
Në pritje të trupit gjykues, ai shkëmbeu disa fjalë më të akuzuarit dhe avokatët mbrojtës. Në fillim ato dukeshin fjalë të mira, por që thernin nga prapa.
“Ju po m’dhimni, se nuk ishit dashtë me qenë këtu, por ata që iu kanë pagu”, u tha Geci të akuzuarve. Në këtë rast, disa herë përmendi deputetin aktual të Kuvendit të Kosovës, Azem Syla.
Sipas Gecit, Azem Syla është fajtori kryesor që ka urdhëruar përveç tjerash, të vrasë edhe xhaxhanë e vet, Sefer Sylën.
“Ata njerëz që urdhërojnë vrasjen e xhaxhait të vet, duhet t’u bëhet ADN-ja se dyshoj se janë shqiptarë”, ka thënë ndër të tjera Geci.
Por fjalët e rënda Gecit iu kthyen në të njëjtën mënyrë. I akuzuari Shaban Syla, i afërm i deputetit Azem Syla, e akuzoi Gecin gjithashtu për vrasje. “Edhe ti ke vra...”, tha ai.
E përgjigja e Gecit ishte direkte. “ Ai që t’del me m’vra, kam me ia .....”, u shpreh ai.
Më në fund, dikujt i ra në mend se shprehje të tilla janë të rënda dhe fyerje. Të pranishmit kërkuan nga policia të qetësojë situatën.
Pjesëtarët e saj vetëm rrinin dhe shikonin për seri. Për më keq, aty ishte edhe prokurorja e rastit. Edhe ajo dëgjoi tërë këto “muhabete burrash”. Por ndoshta nuk ka kuptuar sepse është ndërkombëtare.